StudioMix foto & makeup


 RÅD OCH TIPS


Nedan kan ni läsa våra råd och tips när det gäller bröllop och vad man bör tänka på.


ATT VÄLJA FOTOGRAF


När ni planerar ert bröllop och söker en fotograf, kommer ni att notera att det finns stor variation av priser och kvalitet. Det kan därför vara bra att se tidigare uppdrag som fotografen har gjort så att era förväntningar stämmer med det resultat fotografen normalt levererar.


Vi rekommenderar också att ni undersöker hur mycket som ingår i priset. En del fotografer levererar ett färre antal bilder medan andra är mer generösa.


Tänk på, vad vill man betala? Får man det man önskar sig? I många fall är efterbeställningar en oväntad extrakostnad som brudparet kanske inte hade förväntat sig.


Vi har försökt att tydligt ange vad som ingår och vi har försökt att ange paket som vanligtvis motsvarar brudparens önskemål.

I vår prislista har vi också försökt förklara lite olika tekniska aspekter som man kanske inte tänker på. Om ni önskar någon annan lösning som inte finns angiven i prislistan, hör då av er så skickar vi separat offert för det.


Hör av er om något är oklart! Vi hjälper mer än gärna till att svara på frågor. För oss är det viktigt att brudparet vet innan beställning och fotografering vad som ingår respektive inte ingår.


Vi har valt att inte ta ut någon handpenning eller avbokningsavgift för våra uppdrag.


Ibland kan det kännas frestande att be någon fotointresserad bekant som ex. bror, syster etc. att fotografera bröllopet.

Det är inte alldeles enkelt att fotografera ett bröllop så försäkra er i så fall om att resultatet blir som ni önskar. Det som vanligtvis gör bröllopsfotograferingen lite mer krävande är bland annat tidspressen (som kan uppstå om allt inte flyter som planerat), att brudens klänning är vit (speciellt om bakgrunden också är ljus). Mest krävande är nog ändå fotograferingen inne i kyrkan, där ljuset förutsätter bra och framför allt anpassad utrustning.


Vi rekommenderar även att ni undersöker att den ni anlitar har god erfarenhet av att redigera/retuschera bilder, eftersom det påverkar slutresultatet. Boka gärna fotograf i god tid. En hel del brudpar bokar fotograf 1- 2 år i förväg.VARFÖR VÄLJA OSS SOM FOTOGRAF, MAKEUPARTIST/STYLIST?


Att välja just oss som fotograf, makeupartist/hårstylist till ert bröllop är givetvis för att vi levererar det man betalar för.

Man ska få tillgång till sina bilder när man köper en tjänst. Vi levererar alltid alla bilder + ett visst antal extra bilder beroende på vilket paket man valt.


Dessa bilder är givetvis bäst för förstoringar men även de övriga bilder ni får går bra att förstora till bra kvalité. Ni får dessutom själv välja vilka bilder ni tycker om bland de extra, men även vi väljer bilder då man ofta inte kanske ser just de vi ser på bilderna.


I våra paket dessutom tillkommer inga dolda avgifter utan står det ett pris så gäller det. Förutom om ni väljer till extra hår/makeup eller köper till något i efterhand som tomtebloss, rökelser mm- Väljer man däremot att själv kombinera ihop sitt paket eller lägga till som inte står med så blir priset annorlunda.


Bokar man även till makeup och/eller hårstyling så kommer vi hem till Er på plats eller där ni valt att vara under er dag och ordnar allting. Även hjälp med påklädning av brud, brudgum, tärnor mm. Allt för att slippa stressen och åka runt till olika salonger.


Bokar ni ex.halvdagspaket med makeup och hårstyling så fotograferar vi gärna detta med, detaljerna är viktiga om man vill ha en fotobok längre fram. Allt för att minnas den stora dagen.INFÖR FOTOGRAFERINGEN


Om ni anlitar oss, rekommenderar vi att ni planerar cirka två timmar för porträtteringen, gärna ännu mer. Priset från vår sida kommer att vara det samma för porträtteringen (upp till tre timmar), men resultatet blir bättre om det finns gott om tid.


Vi vill påminna om att ta med brudbukett och ringar till fotograferingen. Ta även med makeup såsom läppstift/glans och de puder ni använder så kan detta bättras på under fotografering om så behövs. Det är lätt att glömma dem!


Fundera igenom vilka personer som ni vill ha med på porträtteringen. Det kan vara tärnor, marskalker, barn eller liknande och glöm inte släktbilderna, de är oftast de gånger man träffar hela sin släkt och passa då på att ta foto på detta med.


Fundera gärna ut vilken typ av bilder ni önskar er. Vi lägger ner mycket möda på att försöka förstå vilken stil som passar respektive brudpar. Det kan vara bilder som är romantiska, humoristiska, klassiska porträtt eller liknande. Sök gärna lite på Internet och skicka bilder som ni gillar, så vet vi vad ni förväntar er. Fundera även på vilken bakgrund ni gillar, kanske det är vid havet, vid kyrkan med grönska.


Speciellt om porträtteringen sker utomhus, kan ni överväga att ta med ett extra par skor för bruden som är lättare att gå i.BILDER VI BRUKAR FOTOGRAFERA


Vi är väldigt noga med vad vi fotograferar på ett bröllop och vi har många tips och idéer att ge er.


Tänk på att denna dagen är den viktigaste i ert liv och för att minnas den på ett bra sätt så är foto alltid ett viktigt moment

under denna stora dag. Nedan har vi skrivit ihop vad vi brukar fotografera men ni får gärna komma med egna

förslag om vi missat något. Skicka gärna inspirationsbilder hur ni tänkt er, men förvänta er inte att det blir exakt som på bilden, bilder ska vara unika i sig och framhäva Er.


Vi är alltid 2 när vi fotograferar, filmar etc. Gör jag inte hår och makeup så hjälper jag till vid fotografering och vi ser alltid till att finna de detaljerna som man inte tänker på, fixar till så att brudens klänning ligger rätt, fixar med makeup/hår om så behövs, visar hur ni ska göra för att vara avslappnade inför fotograferingen, hur ni ska stå.


HUR GÅR DET DÅ TILL?


När ni kontaktat oss och vill boka, skickar vi alltid en offert på vad som ingår i paketet ni valt. Vill ni inte välja ett färdigt paket går det bra att sätta ihop ett eget givetvis.  Vi skickar denna offert via mail och läs igenom den noga och fråga om ni inte förstår något.
Ni har 5 dagar på er att bekräfta om ni vill boka. Vi håller då ert datum så ingen annan kan boka under tiden.  


När bokningen är bekräftad hör vi av oss några veckor innan och träffar er för konsultation, där vi går igenom offerten ytterligare en gång, kommer med tips och råd, vad ni ska tänka på m.m.  Gör även prov makeup resp håruppsättning om detta ingår - allt för ni ska vara nöjda. En provfotografering (beroende på paketval) år där ni får bilderna innan och kan t.ex använda till era häften m.m.FÖRBEREDELSERNA, DETALJERNA


Deltaljerna är viktiga såsom Makeup och håruppsättning, makeupartist & hårstylist, klänning & skor, Ringarna, Brudbuketten,Underkläder, Påklädning


SLÄKTEN


Att inte förglömma är att man fotograferar med släkten efter vigseln, ex. brudpar med föräldrar, brud med föräldrar, brudgum med föräldrar, brudpar med ev. tärnor, brudnäbb, marskalk, brudpar och präst


FESTEN, GÄSTERNA, DUKNING, TÅRTAN M.M


Bokar ni heldagsbröllop från morgon till kväll ingår även fotografering av festen, gästerna, tårtan, dansen m.mVIGSEL, RISKASTNING M.M


Fotografering vid vigseln fotografera vi brudparet under vigselakten, ringbyte, vigselförrättare, sångare, kör, organist och musiker, översiktsbilder, riskastning eller motsvarande.


TACKKORT & FÖRSTORINGAR


Förstoringar är ju något man gärna vill ha från sitt bröllop. Vi hjälper till med skriva ut dessa till Er så de blir snyggt och på mycket bra fotopapper av fin kvalité Vi har möjlighet att skriva ut allt från A6 upp till A2, önskar ni tackkort erbjuder vi även detta.

För priser kontakta oss.


FOTOBÖCKER


Fotoböcker eller coffétablebook är något som många vill ha idag. Både till sig själv som ett minne av bröllopet och även som att ge bort som gåva.


Vi hjälper till att ordna med fotoböcker till rimliga priser men även lite mer exklusivare album med läderomslag.


I våra största paket (guld och diamant) ingår en fotobok på 20 uppslag


EXKLUSIVA, UNIKA BILDER


Vi kan också erbjuda lite mer unika, annorlunda bilder om man så önskar.


Om man gillar lite mer fantasybilder kan vi hjälpa till med detta, se exempel nedan


Pris från 1000 kr/bild inkl utskrift en i A3