StudioMix foto & makeup


BRA ATT VETA

           

Här har vi samlat lite information på hur vi lagt upp det på hur vi jobbar. Kontakta oss om du har några frågor


HUR GÅR DET TILL?


Innan fotograferingen är du helt införstådd med vad du/ni kommer att få och till vilket pris.

För att boka skickar du en förfrågan via e-mail info@studiomix.se eller ringer 070-819 42 54 eller 070-929 92 64.

Du/Ni kan också använda Er av kontaktformuläret under kontakter


När vi fått din/er förfrågan skickar jag ett förslag på en offert, denna vill ja att ni läser igenom noggrant på vad som ingår och oftast brukar den gälla mellan 5 - 10 dagar. När ni har bekräftat att ni vill boka efter offerten, skickar ni tillbaka via mail och bekräftar och vi bokar in en dag och tid.


KONSULTATION/FOTOGRAFERING

Inför fotograferingen har vi kommit överens om vad som ska fotograferas och hur ni vill ha det upplagt.


Vid bröllop så kommer vi hem till Er några veckor innan för en konsultation, då går vi genom avtalet på nytt och går igenom vad som ingår i resp. paket som ni bokat och berättar hur vi jobbar och vad ni får för era pengar. Ger tips och råd till er. Har ni förslag är de välkomna givetvis. Efter detta åker vi ut till platser om möjligt  där ni vill bli fotograferad på er dag. Titta gärna ut platser innan om ni har några önskemål på särskilda platser. Är det bokat makeup/hårstyling gör jag en prov makeup och håruppsättning. Vi provfotograferar er för att ni ska "känna på" hur det är så ni slappnar av inför er dag och för att lära känna oss bättre.


Ni bestämmer vad du vill ha för sorts av bilder, jag har alltid kunden i fokus och försöker alltid fotografera efter Dina/Ert önskemål för att Ni  ska få det Ni vill ha.  Är Ni osäkra hjälper jag gärna till med idéer och kommer med förslag.


Min fru är alltid med vid fotografering och hjälper till med assistans både vad gäller makeup, hår och fixa till under själva fotograferingen. Hjälper även till att klä bruden om så önskas.


FOTOGRAFERING UTOMHUS


Vid utomhusfotograferingar försöker vi hitta vacker miljö runt i kring oss som skogar, bäckar, forsar, vackra gamla byggnader m.m. Finns det någon plats ni gillar extra mycket så åker vi gärna dit.


FOTOGRAFERING I STUDIO


I Marieholm som ligger cirka 1 mil utanför Eslöv har vi vår studio. Här vi olika bakgrunder, rekvisita m.m. Vi träffas i studion först och gör styling därefter fotar vi antingen i studion eller på platsen som vi bestämt. Under själva fotograferingen är det min uppgift att få dig avslappnad. Jag hjälper till med poser vid modellfotograferingen, leker och busar igång barn, lugnar och skämtar med nervösa brudpar eller dig som ska ta porträttbilder. Fotograferingen ska vara en kul upplevelse! Jag visar kontinuerligt bilderna vi tagit på en datan så att du ser resultatet med en gång.


Du får alltid ta med dig en vän om du känner sig osäker på att vara ensam. Min fru är däremot alltid med vid fotografering och hjälper till med assistans, makeup och styling om så önskas


LEVERANS & BETALNING


Inom ca 1-2 veckor efter vår fotografering skickar vi en länk till dig där du får ladda ner dina bilder  med lågupplösta bilder.

Ni kan nu få välja i lugn och ro vilka bilder ni vill ha vidgjorda enligt avtal.


Digitala färdigbehandlade bilder levereras först lågupplösta via en länk där ni laddar ner era bilder och  efter redigering högupplösta på USB minne  (bröllop) eller via en länk som du får av oss. Leveranstid ca 2-4 veckor efter beställning.


Fakturan skickas vid första omgångens leverans och ska vara betald 10 dagar efter utfört uppdrag. Därefter skickas de slutgiltiga omgången av bilderna högupplösta.


ANVÄNDARRÄTT/RÄTTIGHETER


Som en säkerhet för både mig som fotograf och dig som avbildad person, skriver vi alltid på ett avtal om användarrätten innan fotograferingen, OBS detta gäller vid TFP (time for print). I avtalet står det bl.a. att fotografen får använda bilderna i sin normala marknadsföring (tex hemsida, blogg, facebook) och vi kommer överens om vad som ska gälla vid publicering. I fotograferingspriset ingår att modellen får lov att använda bilderna för privat bruk samt publicera dem på Internet med mitt namn under bilden.


Är modellen under 18 år skriver vårdnadshavare under avtalet. Vill du absolut inte synas bland bilderna på vår hemsida så kan detta diskuteras.


Fotograf äger rättigheten till bilderna och kund får ej sälja bilderna vidare.