StudioMix foto & makeup


SKOR


Brudskorna är ju också en del av klädseln för att få helheten men dessa behöver ju inte tvunget vara vita för att matcha klänningen. Vi har fotograferat brudpar där bruden haft converse på sig. Man kan ju ha vilken storlek på klack som helst, modell och färg men de ska vara bekväma att gå i då det handlar om ett antal timmar. Oftast har bruden ett par platta som ballerinaskor i reserv som man kan byta under kvällen. När man ska fotograferas bör man ha ett par extra skor så man inte förstör sina skor/klackar om man fotograferar i gräs mm. Du finner skoskydd här som du köpa.


KÖPA PÅ NÄTET


För det första bör man skaffa sig ett paypal konto som är gratis. Detta är för säker betalning på nätet och man kan känna sig trygg. Även om du godkänner din betalning så har du möjlighet om något skulle gå fel vid köp att alltid kontakta dem så du får dina pengar tillbaka om köp skulle krångla.


Därefter söker du upp de skor du gillar på ex. Ebay, Aliexpress, Lightinbox, Fariyn, JJHouse osv, det finns hur mycket som helst där ute på nätet. När du beställer från ex JJHouse som har bra priser så tänk på att ju billigare frakt du tar (ex kinapost) tar det längre tid att få sin klänning upp till 2 månader. Väljer du snabb leverans vilket kostar givetvis extra och levereras med DHL så går det snabbare men det är kostnaden som skiljer. Dessutom får du alltid betala moms på det du köper.


Var ska man då köpa sina skor? Vågar man köpa den på nätet som är väldigt vanligt i dag. Hur mycket vill man lägga på den. Ska den sparas? Ja frågorna är många och en del vågar inte sig på näthandel heller men dock kan man spara en hel del pengar, allt beror ju på vilken budget man har.


Jag själv har köpt en hel del skor eller många skor  på nätet och jag har blivit nöjd med mina köp och har provat olika sidor som Aliexpress, Ebay. Det man måste tänka på är ju storlekar, fraktkostnad, tullavgifter mm, utgifter man kanske inte är beredd på när varanlevereras.


STORLEKAR


Storlekar är ju svårt med, det är inte i vanliga storlekar som vi är vana vid i Sverige, de mäts i inches och inte cm. Det finns dock omräkningstabeller att hitta på nätet om man väljer att köpa sin klänning efter mått. Här finns konverteringstabell

I USA och England har vi inte samma storlekar vilket många kan tro men det skiljer sig en del.  Ex storlek 37 i Sverige är  i USA 5 och i England 4, men man bör tänka på att om man köper en sko med öppen tå så kan de vara värt att mäta sin fot först. En del kan vara trånga i lästen och kännas för små. Jag själv har storlek 37 och köper alltid storlek motsvarande i tabellen och har lyckats få perfekta skor.


Gamla husmorsknep säger att man kan töja sina skor genom att blöta tidningspapper och lägga i skorna, eller blöta sin strumpa och sätta på sig skorna medans man har dem på sig hemma tex.


Nu finns det både bättre och mer skovänliga medel att ta till vid skor som känns lite trånga och behöver töjas, antingen bara vid någon viss punkt eller på hela skon.


Ett beprövat tips är att lämna in dem på utlästning hos en skomakare. Där sätter han/hon dina skor i en maskin som under ett visst antal timmar utsätter den för tryck/press vilket gör att de töjs ut. Viktigt att tänka på här är att det inte går att garantera hur mkt skillnaden blir och du kanske får hem ett par skor som blivit FÖR stora.


Ett par syntetskor däremot töjer man av naturliga skäl inte i en sådan maskin eftersom att materialet ofta inte håller för detta.