StudioMix foto & makeup


MAKEUP - BRÖLLOPAtt skapa en makeup inför ett bröllop är inte så svårt eller avancerat i sig men det man måste tänka på är att inte ha alldeles för mycket men ändå inte för lite heller. Då det ska hålla en hel dag så är det viktigt att man tänker på att grunden är lagd på ett bra sätt och med rätt färg så det inte sticker ut alldeles för mycket.


Som utbildad makeupartist är de viktigt för mig att kunden blir nöjd givetvis, därför gör jag alltid en konsultation några veckor innan den stora bröllopsdagen.


HUD - FOUNDATION


Jag provar mig alltid fram vad för slags hud kunden har, om den känslig, torr eller fet. Det krävs rätt foundation och rätt färg för att få ett snyggt resultat. Är man väldigt ljus ska man givetvis inte vara för vit heller utan man går upp ett steg i färgskalan men det får inte vara för stor skillnad så tänk på detta när om du själv ska lägga en makeup att man provar sig fram till färg färgton. Samma sak är det om du solar innan bröllopet att man inte har för mörk foundation så det bildas en kant. Jag använder mig alltid av en oljefri foundation. Därefter ska man tänka på att ha ett puder ovanpå som passar ihop, ibland kan man behöva en aningen mörkare men det får inte bryta av för mycket. Så grunden är viktiga att den ser bra ut. Det är även viktigt att man ser över brudgummens, att man lägger lite lättare foundation och puder då de  oftast blir blänk i såkallade T-zonen vid fotografering.


Är man väldigt ljus i sin hudton och är röd, lägg då innan en makeupbas i grön ton som tonar ner rodnad. Använd en vit makeup bas för att få en tröttare hud se mer lyster ut


Makeup/Hår: Boel L

ÖGON 


När det gäller ögonskugga så kollar jag alltid ögonfärg först, kan man framhäva ögonen bättre med en skugga blir detta oftast snyggt.

T.ex. gröna ögon blir ju mer tydligt med en lila skugga. Men det är ju inte alltid man kan göra så om man har inte har den färgen ex. i blommorna, det får ju inte bryta av för mycket heller och ofta vill man ha väldigt diskret makeup vid bröllop


Därefter brukar jag alltid fråga vad för färg klänningen har och som oftast är den ju vit eller offwhite. Sedan frågar jag ang. blommor. Vill man ha något matchande i ögonskuggan. Har man ex en brudbukett med rosa blommor kanske man vill ha lite rosa i ögonskuggan som matchar. En del vill knappt ha något smink som syns utan endast ha bas och då brukar jag oftast köra med ljusa skuggor åt det bruna hållet då det passar till allt. Man kan ju även sota i två olika färger men välj då två olika bruna toner. Visst kan man använda svart skugga men oftast blir det alldeles för mycket men som sagt upp till kunden själv att bestämma.


Vid val av eyeliner brukar jag hålla mig till bruna toner, svart kan bli alldeles för markerat om det nu inte är så att man som kund vill ha väldigt markerade ögon.


Innan du lägger ögonskugga så använd gärna en bas så blir det jämnare och håller hela kvällen.


Vill ha lite mer glitter använd gärna en en eyedust ovanpå skuggan så det blir lite mer skimmer.


ÖGONFRANSAR


När det gäller fransarna, brukar jag lägga svart mascara på övre fransranden för att få ett naturligare intryck och brun på nedre. En del vill ju ha lösögonfransar men då rekommenderar jag att man inte väljer för långa då det oftast ser klumpigt och onaturligt ut.  Självklart kan man ju göra en fransförlängning och då behövs oftast ingen mascara mer än på undre fransarna.


LÄPPAR


Ett naturlig färgton och inte för mycket läppstift är mitt tips och gärna ett läppglans ovanpå. Lägg gärna först en svag markering med penna och sedan fyll i med läppstift, pudra ovanpå med samma puder man använt på huden och därefter en omgång läppstift till, därefter glans då håller det hela kvällen om man bara lägger på lite glans då och då.


Överlag ska man ju inte sminka för lite heller, man måste ju tänka på att det ”försvinner” cirka 50% av makeup på bilder om du ska fotograferas.


KINDER


En gärna ljusare brun ton på rouge eller så blandar man två olika men inte allt för mycket ska man ha det ser bara smetigt ut. En del vill använda solpuder men då får de inte vara för mycket.


SIST MED INTE MINST….


Tycker jag det är viktigt att man  tar kontakt med en utbildad makeupartist om man är osäker även om man väljer att lägga sin makeup själv framförallt för tips och råd. Sedan är det också så att man kanske inte är van att sminkas till vardags och då vill man inte ha så mycket makeup när man gifter sig heller, det har jag av erfarenhet fått uppleva ett antal gånger med.


SÄSONG


När det sedan gäller makeup om man vill ha de säsongbetonat, ex man gifter sig på sommaren är det oftast vanligt med naturlig makeup i ljusa färger/toner. Gifter man sig på vintern är de oftast vanligt med lite kallare men ändå mjuka färger. Allt beror som sagt på hur kunden ser ut, och vilka färger man ska ha.


BRUDTÄRNA/BRUDGUM


Är man brudtärna på ett bröllop ska man ju aldrig överskrida bruden men just makeup ska man också vara diskret enligt mitt tycke men självklart är det ju upp till personen själv. Jag brukar oftast köra samma stil  på både brud och tärna.

Lite foundation och puder skadar inte på brudgummen så man tar bort glans i huden och flammighet


HÅR - BRÖLLOP


Håruppsättning inför bröllop är mycket vanligt och visst vill man vara fin inför sin stora dag.


Det vanligaste är i dag att man vill ha stora lockar och bara uppsatt lite med blommor i håret men det finns ju de som även vill ha en riktigt elegant uppsättning.


Som hårstylist ska givetvis kunden vara nöjd och många har ju oftast en bild framför sig hur de vill se ut. Jag ber oftast om bilder som inspiration innan jag gör en provkonsultation hos en kund. Men man måste tänka också på att det inte alltid blir exakt som på bilden även om man har en inspirationskälla.


Vanligast i dag har blivit väldigt mycket att det ska snyggt ut men ändå lite ”rufsigt” och inte helt perfekt. Men  det finns även de som vill ha en mer strikt frisyr uppsatt och inget löst hängande men inte lika vanligt som lockigt och mer utsläppt.


HÅRDEKORATION


Ska man ha äkta blommor i håret som dekoration rekommenderar jag alltid att man beställer dessa i samband med att man beställer sin brudbukett för att få samma sort så det matchar och gärna med floristtejp så de är lätt att sätta i dem i håret.


Men vill man hellre bara ha lite finare klämmor med stenar eller så kallade swirls provar jag alltid detta också inför en konsultation.


LÖSHÅR


En del har inte så långt hår och vill ha extra löshår i och då ber jag dem skaffa löshår av äkta vara då man kan locka det och styla det och det ser mest naturligt ut också. Det är värt pengarna att satsa på äkta vara.


När jag gör mina konsultationer vill jag ha löshåret den dagen jag ska göra det så jag kan prova mig fram till ett slutresultat.


Numera har det blivit alltmer vanligare att man gör det hemma än att åka runt till olika ställen. Dagen blir mindre stressig och Jag som utbildad hårstylist och makeupartist gör alltid detta där man väljer att befinna sig den dagen när man gifter sig och fler och fler börjar fråga efter detta då det är ett smidigare sätt och lugnare att vara i sin hemmiljö.


En del väljer att gå till frisör då man kanske har sin favoritfrisör och sedan hyr man in en makeupartist samtidigt för att få en enhetlig look till sin dag.


Jag rekommenderar dock alltid att man ska gå till en frisör och göra en provkonsultation för att se hur det kan bli i slutändan.


Vi erbjuder ett unikt koncept med både makeup och hår samt fotografering inför sin stora dag, vill du veta mer så ta gärna kontakt med oss på info@studiomix.se


Boel Lundh

Makeupartist och hårstylist

Studiomix

www.studiomix.se


Tillbaka till guiden

Hår: Boel L